Visa Niklas Strömstedt och TV4 att du är så mycket bättre

Niklas Strömstedt sjunger hos TV4. Foto: Faksimil Youtube
  • Söndag 8 Nov 2015 2015-11-08
E-post 2422

LEDARE Med all sannolikhet hoppas Niklas Strömstedt och TV4 på att just du ska hata dem, kanske skriva en arg kommentar om att han är dum i huvudet. Kanske skriva något hotfullt och hatiskt i ett kommentarfält någonstans. Gör inte det, visa att du är så mycket bättre.

Reaktionerna lät inte vänta på sig efter att Niklas Strömstedt sjöng en text där Sverigedemokraterna klumpas ihop med nazister, Nordisk Ungdom och vilka mer det nu var. Det är inte så att Strömstedt gör det för att han är engagerad antirasist eller för att han bryr sig om utsatta människor.

Han vill ha media och bli kändis igen, om än för en kort stund. Och det fick han, många pratar om honom. Nu hoppas en rad journalister därute att några svagsinta arga människor ska skriva arga kommentarer, kanske rentav hotfulla sådana, så de kan följa upp det hela. Än en gång vill de visa hur elak just du är som inte är som Strömstedt själv.

Men ingen av oss kan vara Strömstedt. Ingen av oss har råd att bo på Södermalm eller får lov att ta plats i någon teve-soffa, eller behandlas på lika villkor som andra. Vi är de äckliga ”Ullared-människorna” som Nyheter24 så innerligt föraktar. Vi är de arga unga männen som medierna närmast tävlar i att spotta på.

Vi är den klass i samhället som det är okej att hata. Parian och smutsen. Vi är dem som de nervösa producenterna tävlar i att ta avstånd från.

Men hata inte tillbaka. Låt han sjunga om att du är en nazist för att du är kritisk till makten. Det visar att han passar bra in hos TV4, låt han stanna där.

Vi minns när Adam Tensta körde sitt PR-stunt för att TV4 skulle ta avstånd från Louise Andersson Bodin. En ung tjej från Värmland. Inte lika fin i kanten som de på Södermalm, inte lika ”medveten” som Politism. Fick hon chansen? Nej.

När valet stod mellan Politism och den här tjejen från Värmland valde TV4 vuxenmobbingen. Louise fick bli rasist med hela svenska folket, hur mycket hon än grät och bad om ursäkt. Ty de nervösa producenterna på denna kanal skiter fullständigt fan i Ullaredfolket, så länge du tittar på deras reklam.

Det tror att det gör det som är rätt. De kanske rentav tror att du är en nazist. Deras värld är liten, mycket liten. Det tar ingen lång stund att promenera runt hela Södermalm.

Det är så klassförakt ser ut. Låt dem sjunga om att du är en nazist, en arg lågutbildad ung man. Låt de gå på. Egentligen mår de dåligt, det är inte lätt att vara kändis. Det svårt att vända kappan när det blåser åt flera håll. Men hata och hota inte dem, gör inte som de gör.

Visa istället att du är så mycket bättre.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag