Vita kängurun Willy Wonka på rymmen på Åland

https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
Genrebild Foto: Tambako the Jaguar/CC BY-ND 2.0
  • Fredag 9 aug 2019 2019-08-09
E-post 95

ÅLAND En vit känguru är på rymmen på Åland. Kängurun heter Willy Wonka och importerades till Åland för ett par veckor sedan, uppger Nya Åland. Att fånga in djuret kan bli en grannlaga uppgift tror ägaren Therese Söderberg  – De kommer upp i 70 kilometer i timmen och hoppar högt, säger hon till Nya Åland.

En något annorlunda rymling upptäcktes av en man på väg i bil till jobbet på Åland på fredagsmorgonen.

”Att man ser mycket vilt när man kör till jobbet mellan 05:00 – 06:00 det är inte ovanligt. Men att man kör sida vid sida med en VIT KÄNGURU på Åland. Det trodde jag aldrig skulle hända”, skriver Jonne ”Jonka” Nylund som fångat djuret på film.

 

Ålandspolisen skickade ut ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

”Under den tidiga morgonen fick polisen in ett samtal, som alla inblandade parter sent kommer att glömma. Anmälaren berättade att en känguru hoppade längs vägen på Hammarlandsvägen. Det var inte heller vilken som helst känguru, utan det var en vit känguru. Anmälaren bedyrade också att han var nykter”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nya Åland har intervjuat ägaren Linda Söderberg. Hon berättar att kängurun heter Willy Wonka och att man haft ett två meter högt stängsel runt där kängurun bott.

– De ska inte kunna hoppa över två meter, men det var åsknedslag där han bor. Det måste ha skrämt honom så pass att han tagit sig över. Vi har stängsel också nertill med nät, men där fanns inga hål, säger hon till Nya Åland.

Willy Wonka är köpt av en uppfödare i Sverige och Linda Söderberg har bara haft kängurun ett par veckor. Hon förklarar att hon köpte kängurun för att uppfödaren verkligen ville sälja den till henne.

Linda Söderberg har tidigare haft rymningsincident med ett annat exotiskt djur – en lama. Den här gången tog man därför i extra mycket i ”säkerhetstänket” – utan framgång.

– Vi överdrev mer än vad uppfödaren rekommenderade, därför är det här väldigt, väldigt jobbigt, säger hon till Nya Åland.

Att fånga in kängurur på rymmen är en utmaning förklarar Linda Söderberg som just nu är på jakt efter en bedövningspistol, något hon blivit tipsad om av svenskarna.

– Man brukar inte kunna fånga in dem om de rymt. De kommer upp till 70 kilometer i timmen och hoppar högt, säger hon.

En belöning på 200 euro ges till den som lyckas fånga in Willy Wonka.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag