Vittnen grep rånare som gav sig på 17-åring i Huvudsta – polisen jagar tre kvinnliga rånare

Foto: Wikipedia
  • Tisdag 14 Nov 2017 2017-11-14
E-post 188

SOLNA Två killar grep under måndags­eftermiddagen en rånare som gav sig på en 17-årig pojke i Huvudsta centrum i Solna kommun. Det berättar Solnapolisens stationsbefäl Fredrik Ladenstedt för Nyheter Idag.

Det är omkring tio över fyra på eftermiddagen som ett gäng på fyra personer ger sig på en 17-årig pojke på Storgatan i Solna.

– Det är en man som blir påhoppad i anslutning till centrumdelen när han ska ta hissen. Han blir konfronterad av en man och tre tjejer, berättar Ladenstedt.

– De ger sig på killen, tar något form av grepp runt honom, och tillgriper saker från honom. Sedan blir det en brottningsmatch och han får hjälp ute i centrum.

Två killar som blir vittnen till händelsen ingriper och lyckas brotta ned den manlige rånaren medan hans tre kvinnliga kumpaner flyr från platsen. Den gripne mannen är enligt polisen 19 år gammal och har ett svenskt personnummer.

– Han blev anhållen, så han sitter kvar här, säger Ladenstedt.

En av de kvinnliga rånarna lyckas slita åt sig 17-åringens hörlurar, men mobiltelefonen kommer de inte över.

– Det var förmodligen inte bara hörlurarna de var ute efter om jag ska gissa, säger Ladenstedt.

Enligt Ladenstedt finns det ingen tidigare relation mellan offer och förövare. 17-åringen slog i huvudet i samband med rånet, men undkom allvarligare skador.

Stationsbefälet berättar också att de tre tjejerna ännu är på fri fot.

– Det är unga tjejer, men vilka de är vet vi inte i nuläget, säger han.

Är det inte ovanligt med tre kvinnliga rånare?

– Att det är kvinnor med är vanligare nuförtiden än för tio år sedan, men jag kan inte svara på hur vanligt det är, berättar Fredrik Ladenstedt.

– Personrånsvarianter där man ger sig på folk och försöker plocka av dem saker med våld eller hot är inte alltför ovanligt, tyvärr.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag