Vittnet till knivdramat på IKEA: ”Ingen hjälpte henne – hon var lämnad åt sitt öde”

Ett stort polisarbete sker utanför IKEA-varuhuset i Västerås. Foto: Läsarbild
  • Måndag 10 aug 2015 2015-08-10
E-post 482

VÄSTERÅS En man och en kvinna har dödats i ett knivdåd på varuhuset IKEA i Västerås under måndagseftermiddagen, rapporterar flera medier. Nyheter Idag har talat med ett ögonvittne som befann sig på platsen. – Hennes händer var blodiga. Ingen hjälpte henne på säkert tio minuter, hon var lämnad åt sitt öde, säger Patric Sjölund till Nyheter Idag.

Under måndagseftermiddagen rapporterade flera medier att ett knivdrama med dödlig utgång utspelats i ett IKEA-varuhus i Västerås. Enligt uppgifter på polisens hemsida har två personer mist livet och ytterligare en person är svårt skadad. Nyheter Idag har talat med Patric Sjölund som befann sig på platsen tillsammans med sin sambo. De blev bägge ögonvittne till situationen på plats bara någon minut efter den dödliga knivattacken.

– Jag uppskattar att jag kom till platsen bara någon minut efter att hon hade blivit knivhuggen. Hon låg på golvet, hennes händer var blodiga. Personalen sa till oss att det hade hänt en olycka.

Sjölund beskriver kvinnan som smal, mellan 25 och 30 år gammal och ljust eller ljusbrunt hår. Enligt Sjölund låg hon livlös på golvet och han kunde inte se att någon försökte hjälpa kvinnan eller stoppa blödningen. Istället bad IKEA-personalen folk att hålla avstånd till platsen och inte gå för nära, berättar Sjölund. Nu är han hemma men är fortfarande chockad över det som hänt.

– Jag uppfattar att hon var lämnad åt sitt öde. Det verkade inte vara någon som gick fram för att hjälpa henne, hon bara låg där. Jag tror IKEA-personalen var chockade och inte visste vad de skulle göra.

Polisen vill inte kommentera detaljer

När Nyheter Idag ringer till polisen i Västerås för att fråga om de känner till om kvinnan fick någon hjälp på platsen vill de inte kommentera. Istället hänvisar de till en presskonferens som ska hållas senare under dagen.

– Det är ingenting vi kan bekräfta. Nu arbetar vi med att samla in information för att få en bild av vad det är som har hänt i varuhuset. Jag kan inte gå in och bekräfta detaljer eller kommentera detaljer i förundersökningen, säger Lisa Sannervik, presstalesperson hos polisen i Västerås.

En person är gripen enligt polisens hemsida, något som Sannervik bekräftar över telefon. Men hon kan inte lämna några detaljer om när, eller i vilket sammanhang, personen greps. Vad gäller den tredje personen som också skadats är hon fåordig om skadeläget.

– Allvarligt skadad är skadeläget så att säga.

Nyheter Idag kommer följa händelseutvecklingen under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag