Volvo hyllar polska brandmännen i ny film

Polska brandbilar på en övning. Foto: strazwyszkow.pl
  • Torsdag 29 Nov 2018 2018-11-29
E-post 709

POLEN Volvo Lastvagnar har lagt ut en film på Youtube där man hyllar Polens brandkår för dess insatser. Enligt nyhetssajten Rzeczpospolita kommer filmen som ett särskilt tack till de polska brandmän som hjälpte Sverige när skogsbränderna rasade som värst i somras.

Det var under skogsbrändernas svåra härjningar i somras som en armada av polska brandbilar kom till Sveriges undsättning. I räddningsstyrkan ingick 44 fordon med 139 brandmän som under två veckor arbetade i skift för att bekämpa bränderna.

Läs mer: ”Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten”

Nu har det svenska företaget Volvo Lastvagnar släppt en film där man tackar brandmännen för deras insatser. Klippet ligger på företagets polska Youtubekanal och ingår i en större hyllningskampanj till landets cirka 400 000 brandmän.

I filmen, som saknar översättning på andra språk, talar berättarrösten om hur det är att jobba som brandman, att man måste vara väl förberedd och att inget får gå fel. Slutligen tackar han brandmännen för de hundratusentals utryckningar de gör varje år.

PLUS: Här tas polska brandmännen emot som hjältar

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag