Wallström avgår som utrikesminister – vill ägna mer tid åt familjen

Margot Wallström signerar utrikesminister Mike Pompeos gästbok inför möte med amerikanska UD. Bild: Ron Przysucha
  • Fredag 6 sep 2019 2019-09-06
E-post 1308

Margot Wallström lämnar sin post som Sveriges utrikesminister. Som skäl anger Wallström att hon vill ägna mer tid åt sin familj. Reaktionerna på Wallströms avgång är blandade på sociala medier. 

Utrikesminister Margot Wallström avgår från sin post. ”Jag har meddelat statsministern att jag i närtid vill lämna regeringen och uppdraget som utrikesminister. Det är tid för mig att tillbringa mer tid med min man, mina barn och mina barnbarn” skriver Wallström i ett inlägg på Twitter.

– Jag har ägnat mig helhjärtat åt uppgiften att göra Sverige säkert, respekterat i omvärlden och uppskattat som samarbetspartner. Att tillsammans med andra möta vår tids stora utmaningar, säger Margot Wallström i ett pressmeddelande från Utrikesdepartementet.

– Det är tid för mig att tillbringa mer tid med min man, mina barn och mina barnbarn, fortsätter Wallström.

På sociala medier får Wallström både ros och ris i samband med sin avgång.


Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag