Wilmas mördare fick stryk i fängelse

Bild: Privat
  • Torsdag 19 jan 2023 2023-01-19
E-post 8450

17-åriga Wilmas mördare Tishko Ahmed dömdes till 18 års fängelse för två år sedan. Nu rapporterar Bohuslänningen att Ahmeds första tid i fängelse har varit stökig. Förutom att han misskött sig har Ahmed blivit allvarligt misshandlad av andra intagna.

För två år sedan dömde hovrätten Tishko Ahmed till 18 års fängelse för det uppmärksammade mordet på 17-åriga Wilma, som var hans flickvän när hon mördades. Det var en sänkning av tingsrättens livstidsstraff.

Nu rapporterar Bohuslänningen att Ahmeds första tid i fängelse har varit stökig. Ahmed har misskötts sig flera gånger, bland annat genom att uppträda respektlöst mot personal, smuggla med sig otillåtna föremål till sin cell, och till att ha varit drivande i mobbning av andra intagna.

Men Ahmed själv har även blivit utsatt. Redan från början stod det klart att det fanns en stor hotbild mot honom, och han satt inledningsvis isolerad, rapporterade Bohuslänningen.

När han senare satt på anstalten Solberga i Västmanland blev han allvarligt misshandlad av andra intagna.

För närvarande avtjänar Tishko Ahmed sitt straff på anstalten Hall utanför Södertälje. Han kan tidigast bli frisläppt den 15 november 2031, tolv år och en dag efter mordet på Wilma.

Läs även: Hovrätten sänker straffet för mordet på Wilma – 18 års fängelse för Tishko Ahmed

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag