Wokedrottningen AOC i blåsväder – utreds efter galaklänning

Alexandria Ocasio-Cortez. Bild: nrkbeta CC BY-SA 2.0 / Faksimil Twitter
  • Lördag 4 mar 2023 2023-03-04
E-post 0

Den amerikanska kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez, vanligen kallad ”AOC”, misstänks för att ha brutit mot lagen och kongressens etiska regler gällande mottagna gåvor. Detta efter att ha burit en klänning med texten ”Tax the rich” på en galakväll i New York, rapporterar BBC.

Det var under den berömda Met-galan i september 2021 som Ocasio-Cortez – som tillhör Demokraternas vänsterflygel – bar en vit klänning med den röda texten ”Tax the rich” (Beskatta de rika) över ryggen.

Läs även: Vänsterprofil tror att Musk har saboterat hennes Twitter

Hur AOC fick galaklänningen med det progressiva budskapet verkar dock inte ha gått helt rätt till.

I torsdags släppte The Office of Congressional Ethics (OCE) – en icke-partibunden entitet i Washington med uppdrag att undersöka misstänkta fel begångna av kongressledamöter – en rapport om huruvida den omstridda ledamoten stridit mot kongressens regler.

Enligt rapporten finns det ”betydande skäl att tro” att Alexandria Ocasio-Cortez har tagit emot otillåtna gåvor i samband med galakvällen.

Bland annat uppges hon ha fått klänningen, en handväska, skor samt smycken innan evenemanget. Hon uppges även ha tilldelats hotellrum, transport, sminkning och fått sitt hår fixat utan någon betalning.

”Om Ocasio-Cortez accepterade otillåtna gåvor, kan hon ha brutit mot kongressens regler, uppförandenormer och federal lag”, står det i rapporten.

Vidare skriver rapportförfattarna att AOC nu verkar ha betalat för den klänning och de tjänster hon tillhandahölls vid evenemanget, men att denna betalning skedde först efter att OCE kontaktade henne i samband med granskningen.

OCE avslutar rapporten med att rekommendera fortsatt granskning av fallet för att avgöra om kongressledamoten har tagit emot några otillåtna gåvor.

AOC hävdar å sin sida att hon inte har brutit mot några etiska regler eller federala lagar, men beklagar den sena betalningen.

Läs även: Storseger för wokedrottning – fiasko för Trump

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag