Wokedrottningen AOC rasar mot parodikonto – anklagar Musk för spridning

Bild: nrkbeta (CC BY-SA 2.0) / Steve Jurvetson (CC BY 2.0) / Faksimil Twitter
  • Onsdag 31 maj 2023 2023-05-31
E-post 0

Den amerikanska kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez, som tillhör Demokraternas vänsterflygel, rasar mot ett parodikonto som driver med henne på Twitter. Att Twitterägaren Elon Musk interagerar med kontot förargar henne ytterligare. ”Var försiktig med vad du ser”, skriver hon på plattformen.

Kontot i fråga heter ”Alexandria Ocasio-Cortez Press Release (parody)” och är en parodi på den omstridda och ofta omtalade kongressledamoten, som på senare tid bland annat uppmärksammats för sina offentliga bråk med Elon Musk.

Parodikontot har bland annat twittrat att trycka mer pengar är det enda sättet att ta sig ur inflationen och att det inte bara är kvinnor som kan få mens.

Den satiriserade versionen av AOC, som kongressledamoten ofta kallas, har också skrivit flera tweets om att hon är tillsammans med och/eller kär i Elon Musk. Något som den riktige Elon Musk har kommenterat.

Den verkliga AOC uppskattar emellertid inte parodikontot.

I ett inlägg från hennes verifierade konto varnar hon sina följare för att det finns ett ”fejkkonto” därute som utger sig för att vara henne och som har blivit viralt. Hon noterar dessutom Elon Musks interaktion med kontot, som hon menar har ökat dess synlighet.

”Det släpper falska politiska uttalanden och ökar i spridning”, skriver hon och fortsätter:

”Jag utvärderar med mitt team hur jag ska gå vidare. Under tiden, var försiktig med vad du ser.”

Parodikontot har också kommenterat kongressledamotens varning.

Sedan Musks övertagande av Twitter har AOC varit en av de mer kritiska rösterna mot multimiljardären. En gång anklagade hon honom för att ha mixtrat med hennes konto på plattformen, något som Musk själv har avfärdat.

Läs även: Vänsterprofil tror att Musk har saboterat hennes Twitter

Läs även: Här lämnar Musk BBC-journalisten svarslös: ”Du ljög precis”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag