Würzburg-attacken: Tre kvinnor mördades i butik

Bild: Faksimil Twitter
  • Söndag 27 jun 2021 2021-06-27
E-post

WÜRZBURG Den somaliske man som misstänks för fredagens knivattack i Würzburg ska främst ha attackerat kvinnor. Attacken inleddes när mannen frågade efter knivar i en butik, för att därefter mörda tre kvinnor på plats. Han fortsatte sedan attackera människor utanför butiken, tills han angreps av en folkmassa och sköts i låret av polis.

Samtliga tre dödsoffer vid fredagens knivattack i Würzburg var kvinnor, rapporterar DW News. Enligt polis inleddes attacken med att den misstänkta gärningsmannen, en 24-årig somalier, gick in i en affär och frågade efter knivar.

Därefter knivhögg han tre kvinnor till döds i affären, varpå han gick till angrepp mot människor utanför där sex personer skadades. En av dem är fortfarande i kritiskt tillstånd.

Läs även: Tre döda och fem svårt skadade i knivattack i Bayern

Filmsekvenser från händelsen visar att den misstänkta gärningsmannen sedan angrips av flera personer som beväpnar sig med olika tillhyggen, och jagar honom från platsen fram till polisen anländer. Polisen ska ha skjutit den misstänkta i låret innan han greps.

Mannens motiv är ännu inte fastslaget. Enligt vittnen ska mannen ha skrikit ”allahu akbar” under attacken. Samtidigt var han intagen för psykiatrisk vård tidigare i år efter att ha knivhotat en person på det härbärge för hemlösa där mannen bor.

Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann säger att man utreder huruvida den misstänktes mentala tillstånd eller islamistiska motiv kan ligga bakom attacken.

– Vi vet inte om det är det ena eller andra för tillfället, men jag vill påpeka att de inte utesluter varandra, säger Herrmann.

Läs även: ”Allahu akbar” – tunisisk invandrare halshögg två personer i Nice

Läs även: Lärare som visat Muhammedkarikatyrer halshöggs med kökskniv – gärningsmannen vrålade ”Allahu Akbar”

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag