Ygeman och kompani – här är ministrarna som fick lämna i förtid

Anders Ygeman (S). Foto: riksdagen
  • Onsdag 5 Sep 2018 2018-09-05
E-post 268

ÖVERBLICK Åtta ministrar har avgått från den rödgröna regeringen. Fem av dem har avgått efter olika skandaler som uppmärksammats i media, inte minst på Nyheter Idag. Men grät Åsa Romson för att hon skulle avgå, och varför slutade Mehmet Kaplan? Vilka avgångna ministrar kommer du ihåg och vilka har du glömt? 

Flera av den rödgröna regeringens ministrar har av olika skäl fått avgå innan mandatperiodens slut. Åtta stycken, i snitt en minister per halvår har lämnat sin post i förtid.

Den rödgröna regeringen kunde emellertid ta sig igenom en i övrigt skakig inledning av mandatperioden med alla sina ministrar i behåll. Det var först på våren 2016 som den första rödgröna ministern föll, som en följd av bland annat avslöjanden som kom först här i Nyheter Idag. Det var bostadsministern Mehmet Kaplans vars samröre med den islamistiska rörelsen Milli Görüs och hans middag med turkiska nyfascister ledde till hård kritik från bland annat den egna statsministern.

Läs även: Här umgås bostadsminister Kaplan med islamister, neofascister och rasister

Men vilka var de andra ministrarna som avgick från den rödgröna regeringen?

Bli PLUS-medlem och läs Nyheter Idags överblick:

– Rattfylleri och utbrändhet

– Misstroendevotum och förnedrande affärer

– Ministern som hade minnen från ett annat liv 

– Ministern som lämnade politiken helt

– Ministern som söker nytt förtroende i valet

– läs allt om de åtta ministrarna som lämnade: när, varför och vad de gjorde efteråt

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag