Ygeman: ”Paludan ger sig på svensk polis”

Anders Ygeman. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 23 apr 2022 2022-04-23
E-post

Eftersom 100 poliser skadades borde Rasmus Paludan be polisen om ursäkt. Det skriver migrations- och integrationsminister Anders Ygeman på Twitter. Men hans utspel möter hård kritik. ”Ygeman lägger sig i myndighetsärenden och mästrar enskilda. Det är helt horribelt”, svarar Slöseriombudsmannen Josefin Utas.

Det är inte våldsverkarnas fel att de försökte mörda poliser genom stenkastning och våldsamt upplopp. Det är istället Rasmus Paludan som borde be polisen om ursäkt för vad unga män från kriminella nätverk ställer till med.

Ungefär så resonerar Sveriges migrations- och integrationsminister Anders Ygeman (S) i ett utspel på Twitter.

”Det är helt horribelt”

Ygemans kommentarer väcker inte helt oväntat kraftiga reaktioner. Slöseriombudsmannen Josefin Utas svarar ministern och påtalar att han ”lägger sig i myndighetsärenden och mästrar enskilda”, något som hon menar är ”helt horribelt”.

Även polismannen Peter ”Peppe” Larsson, som själv arbetade med att möta de våldsamma upploppen i Malmö, reagerar på Ygemans utspel.

”Han hetsade inte folk på oss. Det är ligisterna som är ansvariga för de våldsdåd som utfördes”, skriver han i ett svar till ministern.

De våldsamma upploppen som skakade Sverige under påskhelgen är en känslig fråga för den socialdemokratiska regeringen. En betydande andel av Socialdemokraternas väljare bor i de områden där de våldsamma upploppen utspelades.

Enligt publik data på valmyndighetens hemsida fick Socialdemokraterna egen majoritet med 59 procent stöd i exempelvis valkretsen Skäggetorp 1 i Linköping.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag