Yougov: SD får otroliga 27,3 procent

Jimmie Åkesson har all anledning att vara glad. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 16 sep 2015 2015-09-16
E-post

STOCKHOLM På onsdagkvällen publicerar tidningen Metro en opinionsmätning från Yougov som ger Sverigedemokraterna otroliga 27,3 procent. Samtidigt visar även undersökningen att invandringsfrågan är nu viktigast bland svenska väljare. – Det är en extrem misstroendeförklaring mot de övriga partierna och deras hantering av debatten, säger den politiska experten Stina Morian.

Under onsdagskvällen publicerar tidningen Metro en opinionsmätning från Yougov för september månad och resultatet är en spark i magen på såväl Moderaterna som Socialdemokrater. Sverigedemokraterna är inte bara fortsatt största parti, de rycker framåt till otroliga 27,3 procent.

Flyktingfrågan är viktigast

Mätningen är dock inom felmarginalen, men ingenting ser ännu ut att stoppa den makalösa trend där Sverigedemokraterna seglat upp som Sveriges största parti. En av förklaringarna hittar vi i Metros artikel – flyktingfrågan anses vara viktigare än någonsin, rapporterar tidningen.

– Det är en fråga som är oerhört dominerande nu. Och det är en fråga som gynnar SD, säger Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, till tidningen Metro.

Vidare har även den politiske experten Stina Morian kommenterat de sensationella siffrorna för tidningen. Det hon förklarar borde få de andra partierna att ta sig en allvarlig funderare över hur de ska möta den allt kraftigare opinionen som stöder SD.

– Det är en extrem misstroendeförklaring mot de övriga partierna och deras hantering av debatten, säger den politiska experten Stina Morian till Metro.

Hela mätningen kan du läsa hos tidningen Metro.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag