Youtube slår ner på Aron Flams videokanal: ”Man försvinner i allt högre utsträckning”

Foto: Frankie Fouganthin/Wikipedia
  • Torsdag 27 sep 2018 2018-09-27
E-post

STOCKHOLM Aron Flam har fått sin Youtubekanal begränsad – avmonetiserad. Något som gör att han inte längre får intäkter på annonser men framförallt gör att hans klipp inte syns lika lätt. Flam har också lyckats reta upp Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt som nu blockat komikern på Twitter.

Komikern och samhällsdebattören Aron Flam är känd för sin podd Dekonstruktiv Kritik. Förutom på de vanliga poddspelarna så lägger han även upp avsnitten på sin egen Youtubekanal, där han också lägger upp olika satirinslag. Nyligen ringde han upp polisen och ville polisanmäla en ”ondskefull organisation” som planerade att utföra ett ”väldigt stort brott”:

 

Satiren och poddarna har retat upp någon eller några – oklart vilka. Häromdagen fick Aron Flam ett mejl från Youtube med beskedet att hans Youtube-kanal är ”avmonetiserad”. Det innebär att han inte längre får intäkter från reklaminslag som visas under hans klipp.

 

Foto: Privat

 

– Annonsintäkterna spelar inte någon större roll. Det är så lite det handlar om. Men vad avmonetiseringen också innebär är att du blir mindre sökbar. Du hamnar i en digital svart box. Man försvinner i allt högre utsträckning, säger Aron Flam.

Någon riktig förklaring till Youtubes – som är en del av Google – agerande har inte Aron Flam fått. – De har av-monetiserat hela kanalen. Inte bara ett enskilt klipp och jag har inte fått veta vad det är för regel som jag ska ha brutit mot, säger Aron Flam.

Bli PLUS-medlem och läs hela intervjun med Aron Flam:

– om mötet mellan Morgan Johansson och Google

– hur Jonas Sjöstedt blockat honom på Twitter

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag