Yxattack mot kvinna i Uppsala – Blodigt område avspärrat

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 6 feb 2018 2018-02-06
E-post 516

UPPSALA Klockan 14.30 på tisdagseftermiddagen fick polisen larm om att en kvinna ska ha misshandlats av en person med yxa i Gottsunda, Uppsala. Det pågår ett intensivt arbete för att hitta gärningsmannen och polisen har ännu inte valt att gå ut med ett signalement.

En kvinna i stadsdelen Gottsunda i Uppsala har utsatts för ett mordförsök av en person med en yxa. Polisen genomför för tillfället ett intensivt arbete med att hitta gärningsmannen.

Enligt Aftonbladet kan det synas blodspår vid det område som polisen spärrat av. Nyheter Idag har ringt polisens presstalesperson i Uppsala för att undersöka om det finns någon misstänkt gärningsman ännu.

– Vi arbetar brett just nu men vi har valt att inte kommentera i fall om vi har någon misstänkt eller gripen i ärendet, uppger Johan Thalberg, presstalesperson för polisregion Uppsala, till Nyheter Idag.

Polisen fick larm om händelsen klockan 14.30 på tisdagseftermiddagen och har valt att inte gå ut med uppgifter om gärningsmannen.

Polisen uppger att en kvinna ska ha misshandlats av personen med yxa och har förts till sjukhus. Det är i nuläget inte klart hur skadad personen är.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag