Yxmannen förklarar sitt vapenval: ”Jag är inte sinnesrubbad”

Foto: Skärmdump Twitter
  • Tisdag 20 sep 2022 2022-09-20
E-post 100

I USA har en video blivit viral där Michael Palacios, en 31-årig budbärare från Manhattan, slår sönder en McDonalds-restaurang efter att ha hamnat i slagsmål med flera män. I en intervju talar nu yxmannen ut om händelsen och förklarar varför han föredrar en yxa framför en pistol.
– Jag är inte sinnesrubbad, intygar mannen för New York Post.

Vad gäller vapenvalet ger yxmannen en ingående förklaring:

– Tänk på det. Om den enda sak du tror att du kan skydda dig själv med är en pistol, så kommer vi alla att sluta upp i ett jävla fängelse.

– Med en yxa har jag valmöjligheter; kasta den eller bara slå sönder ett jävla bord. Med en pistol är allt du gör att skjuta, fortsätter han.

Läs även: Nobbas av kvinna – då går yxmannen bärsärkagång på McDonalds

Angående bärsärkagången på McDonalds, där Palacios slog sönder restaurangen med sin yxa, förklarar budbäraren för New York Post att det inte är något fel på honom.

– Jag är inte psykotisk. Jag gjorde bara vad vem som helst skulle göra när han blir slagen. Vad hade du gjort? Tagit fram din telefon och ringt 911 (USA:s 112, reds. anm.)?

Palacios tillägger att han aldrig hade för avsikt att hugga sina kombattanter med yxan, utan bara att skrämma dem.

Arresterades – nu frisläppt

Ett matbud från Uber Eats har tidigare uppgett för New York Post att bråket föranleddes av att en kvinna nobbade Palacios raggningsförsök på restaurangen. Därefter ska några män i hennes sällskap ha försökt få bort honom från platsen.

Men yxmannen ger en annan bild av händelseförloppet. Enligt honom grundade sig bråket i en dispyt med en vakt som vägrade låta honom använda toaletten, och att de andra männen sedan lade sig i konflikten.

– Jag hade inga problem med kvinnan, säger Palacios.

Kort efter den kaosartade förödelsen på McDonalds kunde Palacios gripas av en polispatrull i närheten av platsen.

Han släpptes dock utan borgen mindre än ett dygn senare. Detta till följd av staten New Yorks kriminalreform, som trädde i kraft 2020 och tog bort möjligheten att sätta borgen eller hålla människor inspärrade i väntan på rättegång om de misstänks för ett brott som anses mindre allvarligt.

Yxmannen själv tycker inte att han förtjänar att sitta inspärrad.

– Alla pratar om att jag borde vara i fängelse. Jag gjorde mina 18 timmar, bro. Vad mer vill du ha? Varför måste jag vara i fängelse? Jag kommer inte göra det till en rasfråga bara för att jag är stor och svart, säger Palacios.

Läs även: Man gick till bajsattack mot poliser: ”Väldigt dålig i magen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag