Zara Larssons attack på Israel: ”Upprätthåller apartheid och DÖDAR civila”

Bild: Faksimil Instagram/Justin Higuchi/CC BY 2.0
  • Onsdag 12 maj 2021 2021-05-12
E-post 1064

Popstjärnan Zara Larsson går till hård attack på Israel, som hon anklagar för att upprätthålla ”apartheid”. Detta med anledning av den pågående militära konflikten mellan Israel och terroristgruppen Hamas, med bas på Gazaremsan.

I ett instagram story-inlägg på Instagram går den svenska popstjärnan Zara Larsson till hård attack på Israel, rapporterar Aftonbladet.

Läs även: Zara Larsson hyllade kontroversiell kinesisk app i raderad tweet

”Vi måste stå upp för judar i hela världen som utsätts för antisemitiskt våld och hot, men vi måste också ställa till svars en stat som upprätthåller apartheid och DÖDAR civila, finansierat av amerikanska dollar. Det som händer just nu i Palestina är en SKAM. Ett BROTT” skriver Larsson, och avslutar med hashtaggen #freepalestine.

Instagram story-inlägg är tillfälliga, och på onsdag morgon har Larssons story-inlägg om Israel försvunnit. Larsson har avböjt att kommentera sitt inlägg till Aftonbladet.

Israel befinner sig för tillfället i en militär konflikt med terroristgruppen Hamas. Hamas har attackerat Israel med hundratals raketer som skickas från Gazaremsan, medan Israel har genomfört flygattacker i Gaza, skriver BBC. Minst 40 personer ska ha dött i konflikten.

Det är långt ifrån första gången Zara Larsson är i hetluften. Hon fick hård kritik för sitt tidigare samarbete med den kinesiska mobiltillverkaren Huawei, som samarbetar med den kinesiska staten.

Men också för att hon använt förkortningen ”ACAB”, som betyder ”All cops are Bastards” och historiskt har använts av nazister, mc-gäng och kriminella.

Läs även: Zara Larsson i blåsväder efter hatattack på poliser: ”ACAB”

Larssons inlägg väcker löje och kritik på Twitter.

Läs även: Zara Larsson planerar skänka Huaweipengar till ”asyl-läger” i Turkiet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag