11-åriga Ebba dog i terrordådet på Drottninggatan – nu skändas hennes grav

Adolf Fredriks kyrka. Foto: I99pema
  • Måndag 9 jul 2018 2018-07-09
E-post 615

STOCKHOLM 11-åriga Ebba Åkerlund var en av de fem som dog i terrordådet på Drottninggatan. Hennes grav vid Adolf Fredriks kyrka i Stockholm har sedan dess skändats vid två tillfällen, berättar föräldrarna för SVT.

Det var i början av juli som föräldrarna upptäckte vandaliseringen för första gången.

– Då hade man slagit sönder gravstenen och stulit två bronssparvar som vi hade monterat på stenen. Man slängde runt allt. Vandaliserade hela graven helt enkelt, säger Ebbas mamma Jeanette till SVT.

En vecka senare hände det igen.

– Jag är helt förtvivlad. En kyrkogård ska vara en fridfull plats. Vi som har förlorat våra älskade har lidit och kränkts tillräckligt i det här terrordådet. Vi måste få läka våra sår, säger Jeanette Åkerlund.

Hon har polisanmält båda händelserna och skulle nu vilja att en väktare bevakar kyrkogården. Polisen i Stockholm bekräftar för SVT att en anmälan har inkommit men att den har lagts ner då det saknades spår att följa upp.

Läs även: Rakhmat Akilov döms till livstids fängelse och utvisning

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag