Ihjälkörd efter misstänkt gruppvåldtäkt – fyra gripna

Madison Brooks, 19, och den för våldtäkt misstänkte Kaivon Washington, 18. Bild: Privat/East Baton Rouge Sheriff's Office
  • Onsdag 25 jan 2023 2023-01-25
E-post 142

Fyra män har gripits av polisen i Baton Rouge, Louisiana, som misstänkta för våldtäkt och medhjälp till våldtäkt på Madison Brooks, 19, rapporterar New York Post. Efter den misstänkta gruppvåldtäkten blev Brooks påkörd av en bil och avled.

Madison Brooks var student vid Louisiana State University, och träffade en av de misstänkta, en 17-åring, på en bar nära campus den 15 januari. När hon lämnade krogen mellan 1 och 2 på natten hade Casen Carver, 18, Kaivon Washington, 18, och Everett Lee, 28, gjort dem sällskap för att ge henne skjuts hem.

Läs även: Trio gruppvåldtog 17-årig flicka – får straffrabatt för låg ålder

Bilens förare Casen Carver uppger till polis att han ville ge kvinnan skjuts då hon var väldigt berusad och baren de varit på stängde. När han frågade efter hennes adress var hon emellertid för berusad för att svara honom.

17-åringen, vars namn inte offentliggjorts då han är minderårig, ska då ha frågat Brooks flera gånger om hon ville ha sex med honom, vilket Brooks ska ha gått med på. Därefter hade 17-åringen och Kaivon Washington sex med henne i bilens baksäte.

Nu misstänks Washington och 17-åringen för våldtäkt på en person för berusad för att kunna ge samtycke, enligt Louisianas delstatslag. Casen Carver och Everett Lee misstänks för medhjälp till våldtäkt då de befunnit sig på platsen och inte hindrat eller avbrutit.

Everett Lee, 28, och Casen Carver, 18, misstänks för medhjälp till våldtäkt. Bild: East Baton Rouge Sheriff’s Office

Efter den misstänkta våldtäkten släpptes Madison Brooks ut ur bilen nära den plats där hon vid 3-tiden på natten blev påkörd av en annan bil och avled. Enligt utredare hade hon över 3 promille alkohol i blodet.

– Det var definitivt inte en våldtäkt. Lyssna, det var en tragedi och inte ett brott, säger Ron Haley som försvarar två av de misstänkta.

– Kunde man se att hon var berusad, ja. Till den grad att man enligt lag kan säga att du är i en fylle-dvala, till den grad att du inte lagligt sett kan ge samtycke eller svara på frågor, det var absolut inte fallet, menar han.

På tisdagen meddelade Louisiana Alcohol and Tobacco Control att baren ”Reggie’s” där Brooks drack innan den misstänkta våldtäkten och följande dödsolyckan, förlorar alkoholtillståndet med omedelbar verkan, rapporterar Fox News.

Läs även: Domare ville sänka straff för gruppvåldtäkt – våldtäktsman var minderårig förra gången han våldtog

Läs även: Åklagaren: Tonåringar gruppvåldtog 12-åring i Skåne

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag