12-årig flicka ett av flera offer – Nya omfattande sexövergrepp på ungdomsfestival

Foto: Pressbild putteiparken.se
  • Lördag 2 jul 2016 2016-07-02
E-post 1135

KARLSTAD En epidemi av sexövergrepp rapporteras nu från flera håll i Sverige där en 12-årig flicka är ett av de senaste offren. På festivalen ”Putte i parken”, som just nu pågår i Karlstad, har det hittills inkommit minst 16 anmälningar om sexbrott. – Polisen som jobbade natt var upprörda, rent sagt förbannade, säger polisens vakthavande befäl Per-Arne Eriksson till TT, rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.

Totalt har polisen fått in minst 16 anmälningar om sexövergrepp mot unga flickor i samband med ungdomsfestivalen ”Putte i parken” som just nu pågår i Karlstad. Den  yngsta flickan rapporteras vara så ung som 12 år gammal. Förövarna är enligt polisen uteslutande grupper av tonåriga killar.

Genomgående ensamkommande flyktingbarn som tafsar

Lokaltidningen Värmlands Folkblad berättar att enligt polisen är det genomgående gäng med sju till åtta pojkar som är ensamkommande barn. Eftersom pojkarna är under 18 år har de hämtats av personal från det HVB-hem där de bor, rapporterar tidningen.

– Vi vet inte om det handlar om samma grupp i alla anmälningar, säger Per-Arne Eriksson till VF.

Två personer har gripits av polis för sexövergreppen på festivalen natten mot lördagen. Tidningen Fria Tider rapporterar att eftersom de gripna är under 18 år har åter släppts på fri fot och hämtats av personal på HVB-hemmet. På en rak fråga till polisen om dessa misstänkta förövare kan besöka festivalen igen nu när de är släppta svarar Per-Arne Eriksson till tidningen att så kan ske.

– Ja, de är inte frihetsberövade, säger han.

Det yngsta offret ska vara så ung som 12 år, rapporterar Sveriges Radio P4. Totalt har det nu kommit in minst 16 anmälningar till polisen om sexuellt ofredande.

Våldtogs i publikhavet när Zara Larsson stod på scen

Samtidigt som ungdomsfestivalen ”Putte i parken” pågår i Karlstad har även sexbrott inträffat i samband med Bråvallafestivalen i Norrköping. Under fredagen berättade Nyheter Idag att en ung tjej i publikhavet, enligt polisen, blivit utsatt för en våldtäkt.

– Hon säger själv att hon står där och dansar och är delaktig i den här konserten och känner då hur en manslem penetrerar henne bakifrån, berättade polisens presstalesman Christer Fuxborg till Nyheter Idag.

Polisen har en kampanj mot sexbrott där armband med texten ”tafsa inte” delas ut till ungdomar. Det finns ännu inga rapporter om armbanden haft någon effekt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag