13-årig flicka misshandlad av ungdomsgäng – tog fel på person

Foto: Flickr
  • Tisdag 15 okt 2019 2019-10-15
E-post 264

DANMARK Ett gäng på fem pojkar med utländska utseenden misshandlade en 13-årig flicka på lördagskvällen. Under misshandeln insåg de att de tagit fel på person, och försökte erbjuda flickan pengar i kompensation. Flickan valde istället att anmäla dem till polisen.

En 13-årig flicka blev på lördagskvällen misshandlad av ett ungdomsgäng i danska Gentofte, rapporterar Ekstrabladet.

Flickan hade varit på ett disco och gick över en bro bakom ett gäng på fem pojkar i 14-15-årsåldern när en av pojkarna plötsligt gick fram till henne och slet ner henne på marken.

Väl på marken ska flickan ha blivit slagen och sparkad av ungdomsgänget tills de insåg att de tagit fel på person.

Läs även: Tolvårig flicka filmades och misshandlades: ”Du ska ha respekt”

Pojkarna erbjöd då flickan 100 kronor i kompensation. De erbjöd henne också möjligheten att slå en av pojkarna.

Flickan avböjde dock deras erbjudande och anmälde istället misshandeln till polisen, som efterlyst pojkarna.

De beskrivs som 14-15 år gamla, med utländska utseenden som talar danska med brytning och kan tala ett utländskt språk.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag