Tolvårig flicka filmades och misshandlades: ”Du ska ha respekt”

Foto: Flickr
  • Måndag 9 sep 2019 2019-09-09
E-post

UPPSALA Ett ungdomsgäng tvingade in i en tolvårig flicka på väg hem från skolan i en gränd där hon misshandlades grovt av en jämnårig medan en annan person filmade. Polisen upprättade en anmälan om misshandel som lagts ned då den misstänkte är under femton år.

En tolvårig flicka överfölls och misshandlades av ett ungdomsgäng i Uppsala på fredag eftermiddag. Flickan var på väg från skolan när hon tvingades in en gränd, där hon misshandlades med knytnävsslag och sparkar i huvudet när hon låg ned. Överfallet filmades.

Polisen upprättade en anmälan om misshandel, men dagen därpå lades ärendet ned. Detta då den misstänkte är under 15 år vilket gör det hela till ett ärende för socialtjänsten, skriver Aftonbladet.

– Även om jag har läst om det eskalerade våldet är det väldigt frustrerande när det väl knackar på ens egen dörr. Jag är chockad och arg över att sådant här händer, säger flickans mamma till Aftonbladet.

Läs även: Flicka i 10-årsåldern misshandlad och rånad av maskerad vuxen man

I en insändare i Uppsala Nya tidning berättar flickans mamma, som kallar sig ”Förvirrad mor”, mer om överfallet. Enligt mamman ska dottern ha motats in i en gränd av ett gäng på ”10 barn och ungdomar”.

Väl i gränden ska en ”storväxt 13-årig flicka” ha misshandlat flickan medan en annan person filmade. ”Hon slog och slet av stora nävar hår” tills flickan låg ned, skriver mamman.

Därefter sparkades hon mot huvudet ”så många gånger att hon tappade räkningen”. Enligt mamman ska den 13-åriga flickan ha skrikit att ”Du ska ha respekt” under den brutala misshandeln.

Flickans mamma vill emellertid inte skylla ”eskalerade våldet” på invandrare eller ”politiker, skola och föräldrar som inte längre kan kontrollera och uppfostra sina barn”, utan menar att det hela är en fråga om ”värderingar” där ”Generation Z”  som är ”uppvuxna med ny teknologi” verkar sakna moralisk kompass.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag