14-årig flicka kidnappades och våldtogs under dödshot – tre utländska medborgare åtalas

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Lördag 20 jul 2019 2019-07-20
E-post 4173

BORLÄNGE En 14-årig flicka fördes bort i en skåpbil till en bostad där hon våldtogs under dödshot. En av männen tog betalt för våldtäkten. Nu åtalas tre män med utländska medborgarskap för människorov. Två av männen åtalas också för grov våldtäkt mot barn och medhjälp till grov våldtäkt mot barn.

Tre män åtalas vid Falu Tingsrätt för att ha fört bort en 14-årig flicka i en skåpbil till en bostad i Borlänge där hon utsattes för våldtäkt under dödshot.

Två av männen, som är 36 respektive 54 år gamla, är medborgare i Litauen och har tolkbehov, medan den tredje mannen, som är 19 år gammal, är medborgare i både Sverige och Somalia.

Åklagaren yrkar på utvisning av de litauiska männen.

Läs även: Åklagaren: Somalier anhölls för barnvåldtäkt – släpptes fri och våldtog igen

Det var den 5 maj som männen enligt åtalet ska ha fört bort flickan till en bostad i Borlänge. Där ska den yngre av de litauiska männen ha våldtagit henne, mot betalning till den somalisk-svenske mannen.

Den somalisk-svenske mannen pressade flickan till att ha sex med mannen genom att hota med att döda dem bägge två. Den äldre litauiska mannen åtalas för att ha medverkat till människorov.

Den yngre litauiska mannen åtalas även för ringa narkotikabrott då han brukat cannabis, medan den svensk-somaliska mannen åtalas för narkotikabrott, då han överlåtit cannabis åt en annan person.

Männen anhölls den 6 maj och häktades den 8 maj. Alla tre nekar till brott.

Den somalisk-svenske mannen åtalas även för bedrägeri i ett annat fall, då han använt en kvinnas stulna kontokort för inköp av olika varor.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag