15-årig sverigedemokrat misshandlad under valarbete

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 16 maj 2019 2019-05-16
E-post 1048

BORÅS En 15-årig pojke blev ofredad genom att få läsk hälld över sig när han valarbetade för SD. När pojken senare fotograferade personen som hällt läsken för att kunna anmäla blev han påhoppad och misshandlad.

En 15-årig pojke som valarbetade vid Sverigedemokraternas valstuga på Stora torget i Borås blev på onsdagen misshandlad av flera personer, rapporterar Borås Tidning.

Det började med att en person hällde en coca coca cola över pojken och sedan sprang iväg. När pojken en halvtimme senare såg gärningspersonen och tog ett foto på honom för att kunna anmäla, blev han påhoppad av flera personer.

Läs även: Gravida SD-aren Emilia dödshotades vid vallokal av invandrare: ”Rädd att han skulle slå mig i magen”

– När de såg att han fotade hoppade de på honom fysisk och verbalt och kom över hans telefon. De ville se till att bilden försvann, säger Andreas Exner, distriktsordförande för SD Borås, till Borås Tidnng.

Pojken var skärrad av händelsen och fick hjälp av andra valarbetare att polisanmäla, och Exner ber också allmänheten om hjälp med uppgifter om händelsen.

– Det avskräcker unga individer att engagera sig i politiken när man blir bemött såhär. Jag hoppas att om någon uppmärksammade något kontaktar man polisen, säger Exner.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag