16-årig pojke ihjälskjuten

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 12 mar 2020 2020-03-12
E-post 491

GÖTEBORG Två tonåringar blev skjutna i Länsmansgården på onsdagskvällen, rapporterar GT. En 16-årig pojke avled av sina skador. Anhöriga har underrättats.

Polis och ambulans larmades till Länsmansgården i Biskopsgården vid 22 på onsdag kväll. Enligt vittnesuppgifter ska minst sju skott ha avlossats mot en grupp människor.

Läs även: Kraftig explosion i centrala Stockholm

Förutom den avlidna 16-åringen fördes en flicka till sjukhus med lindriga skador. Det ska även finnas andra vittnen till händelsen.

– Två andra personer hämtades till förhör, säger Morten Gunneng vid polisen till GT.

Under natten spärrades ett område av för teknisk undersökning, och polisen sökte ytterligare vittnen till händelsen genom dörrknackning.

Läs även: Man skjuten vid brutalt rånförsök i Oskarshamn

Det är på torsdag morgon okänt om det rör sig om en eller flera gärningsmän. Det finns inga uppgifter om möjlig bakgrund till skjutningen.

– Vi fortsätter med att samla in en massa uppgifter med dörrknackning bland annat, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till GT.

Läs även: Kvinna med barn i famnen skjuten i Malmö

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag