16-åring gripen för mordet i Limhamn

  • Lördag 9 aug 2014 2014-08-09
E-post 0

MALMÖ Knivmordet i Limhamn, då en 17-årig pojke född 1996 dödades, är på väg att klaras upp och en 16-åring är gripen för mordet. Och de båda har tidigare mötts i rättssalen.

Mordet i Limhamn ägde rum på Linnéskolans skolgård, en plats där många ungdomar samlas. Offret och den misstänkte gärningsmannen kom till platsen en stund innan händelsen, och de kände varandra sedan tidigare. Förra sommaren dömdes den nu avlidne för bland annat övergrepp i rättssak efter att han hotat den pojke som nu är anhållen, skriver Sydsvenskan.

Den tragiska händelsen i onsdags var resultatet av en tvist om en struntsak, uppger polisen. Och det gick snabbt, enligt uppgifter som kommit fram i förhör.

-De har hamnat i en argumentation och 16-åringen tyckte att den andre pojken tittade på en tjej. Då blev den misstänkte 16-åringen ursinnig, han gick helt i spinn och gick lös på offret besinningslöst, säger en polis.

Anmäld för misshandel i våras

Att det skulle handla om en gänguppgörelse förnekar polisen.

-Det hänger mycket ungdomar där, men de pratar mest och umgås, det är inte någon direkt gängbildning. Det spårade ur fullständigt men det är inte frågan om någon gänguppgörelse, säger en polis.

Igår anhölls 16-åringen av åklagare, misstänkt för mord. Han nekar till anklagelsen, enligt försvarsadvokaten Magnus Hermansson.

16-åringen anmäldes tidigare i år för misshandel av tre personer under årets valborgsfirande. Den utredningen lades ner utan att några vittnen blev hörda, enligt polisen. När det gäller mordet i onsdags har totalt femton personer nu hörts av polis.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag