16-åring häktad för knivattack utanför ungdomsgård

Foto: Flickr
  • Torsdag 31 jan 2019 2019-01-31
E-post 76

VÄSTERÅS Två tonårskillar skadades allvarligt när de blev attackerade med kniv utanför en ungdomsgård i Västerås. Nu har en 16-årig utländsk medborgare häktats för försök till mord.

Vid 23-tiden på lördagskvällen blev två tonårskillar knivhuggna vid en ungdomsgård i området Tillberga i Västerås. Även en minderårig flicka ska ha attackerats med sparkar och slag, rapporterar P4 Västmanland. Killarna fördes till sjukhus och läget för båda två var stabilt dagen efter.

Sedan dess har polisens misstankar riktats mot fyra minderåriga killar, varav tre har suttit anhållna. Två av dem har därefter släppts på fri fot medan den tredje nu har häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Den häktade killen är 16 år gammal och utländsk medborgare. Enligt åklagare Sophia Berling, som P4 Västmanland har pratat med, gör han vissa medgivanden men nekar till mordförsök. Han har en förklaring till det som skett, säger hon.

Även de två andra killarna som tidigare satt anhållna nekar till brott.

Läs även: Tre invandrare gripna i Tyskland – misstänks ha planerat islamistisk terrorattack på ”otrogna”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag