16-åring mördades när fransk by attackerades av gäng

Bild: Axel567/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 21 nov 2023 2023-11-21
E-post

En 16-årig pojke mördades och nio andra personer skadades när ett idrottsevenemang i byn Crépol i det franska departementet Drôme attackerades av en grupp personer beväpnade med knivar och stenar natten mellan lördag och söndag, rapporterar Le Dauphine.

Den lilla byn Crépol har endast 532 invånare, och omkring 400 personer hade samlats i kommunhuset för en vinterfest när gänget på minst tio personer, som var okända på orten, gick till attack.

En 16-årig rugbyspelare blev mördad under attacken, och två personer, 23 och 28 år gamla, blev allvarligt skadade enligt Libération. 28-åringen ska ha fått flera knivhugg i ryggen och bröstet, enligt åklagare.

På filmbilder som uppges visa attacken syns personer som slåss och en person som blöder kraftigt från ett sår på kroppen.

På tisdagen meddelade inrikesminister Gérald Darmanin att sju personer gripits som misstänkta för attacken nära Tolouse, som ligger nästan 50 mil från Crépol.

Tidigare har en talesperson för nationella gendarmeriet kallat det hela för ett slagsmål, ett uttalande som fått kritik.

– Det var inte ett slagsmål utan en attack. De kom med avsikt att döda, säger Josette Place, pensionerad medlem av Crépols festkommitté, på tisdagen.

Läs även: Här slåss ungdomsgäng på finsk fotbollscup

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag