Här slåss ungdomsgäng på finsk fotbollscup

Bild: Faksimil Twitter
  • Söndag 16 jul 2023 2023-07-16
E-post 0

Ett våldsamt slagsmål bröt ut mellan två ungdomsgäng i samband med fotbollsturneringen Helsinki cup i Helsingfors, Finland. En film från slagsmålet har spridits på sociala medier. Polisen utreder händelsen som misstänkt misshandel.

– Flera polispatruller var på plats och tiotals ungdomar avlägsnades från platsen. Några polisanmälningar har inte gjorts på plats men utredningsledaren kommer ändå att gå vidare med ärendet, säger kommissarie Ben Grundström vid Helsingforspolisen till Helsingin Sanomat.

På videon kan man se en stor grupp ungdomar knuffas, slåss och sparkas. En del faller till marken och utsätts för misshandel.

– Oerhört obehagligt att dylikt inträffar. Men vi som arrangörer kan dessvärre inte göra mera då det gäller säkerhet. Det här hände hände utanför planen och där har vi inte resurser att övervaka allt. Kanske att vi måste ha flera ordningsvakter utanför planen i framtiden, säger Helsinki cups vd Kirsi Kavanne till Hufvudstadsbladet.

– Vi hjälper naturligtvis polisen med sina utredningar om vi kan och bidrar med alla bevis, videon och bilder vi hittar, säger Petri Anttila, säkerhetschef för Helsinki Cup.

Helsninki Cup är en internationellt fotbollsturnering för ungdomar och den största i sitt slag i Finland.

Läs även: Här slåss familjerna på Disney World – tre gripna och en till sjukhus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag