16-åring skjuten till döds – hittades på cykelbana

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 26 okt 2022 2022-10-26
E-post 133

SANDVIKEN En 16 år gammal pojke hittades skjuten på en cykelväg sent tisdag kväll. Pojken förklarades senare död på sjukhuset och en förundersökning gällande mord har nu inletts, rapporterar polisen.

Det var vid 22.47 på tisdagskvällen som polisen larmades till stadsdelen Barrsätra i Sandviken, där 16-åringen påträffats av en förbipasserande.

Enligt SVT ska den förbipasserande ha påbörjat hjärt- och lungräddning och en ambulans anlände senare till platsen som förde pojken vidare till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda och 16-åringen blev senare dödförklarad.

– Just nu jobbar vi för att försöka säkra spår. Vi har spärrat av ett större område och genomför utredningsåtgärder så som dörrknackning och teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till SVT.

En förundersökning gällande mord har nu inletts av polisen. Ännu har ingen person frihetsberövats misstänkt för brottet.

Huruvida mordet ska ha föranletts av något bråk eller annan händelse är polisen än så länge förtegen om.

– I och med att vi är så tidigt inne i den här förundersökningen så kan jag inte gå in på detaljer egentligen. Men vi tittar självfallet på händelser i närtid som kan kopplas till den här händelsen, säger polisen presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro till TV4 Nyheterna.

Läs även: Nytt rekordår – 48 dödsskjutningar redan i september

Läs även: Polis avbröt gruppvåldtäkt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag