Polis avbröt gruppvåldtäkt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 24 okt 2022 2022-10-24
E-post 543

Vid 23-tiden på lördag kväll ingrep polisen under en pågående gruppvåldtäkt i Kungsparken i centrala Malmö, rapporterar Kvällsposten. Flera personer har gripits och anhållits som misstänkta för grov våldtäkt. I övrigt är polisen förtegen i ärendet.

– Vi jobbar aktivt i ärendet och har åtgärder vi ska vidta under dagen. Det är anledningen till att det är så sparsmakat, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen i region Syd, till Kvällsposten.

– Ingen ska få chans att undanröja bevis. Det kan till exempel vara att man inte ska kunna prata ihop sig om vilken version man ska lämna och liknande. Det är för att inte förstöra utredningen, fortsätter hon.

Polisen vill inte uppge hur många som är misstänkta, hur gamla de är och om fler personer kommer gripas som misstänkta i ärendet.

– Jag vill bara hålla mig till att det är flertalet som har gripits, alltså fler än en, säger Sara Andersson.

Expressen uppger att fem ungdomar har gripits och anhållits som misstänkta för grov våldtäkt.

En person är målsägande i ärendet, och platsen där det misstänkta brottet begåtts har under natten spärrats av för teknisk undersökning.

Enligt Sydsvenskan handlar det om ett område med en lekplats och grönytor som ligger ett tiotal meter bakom Casino Cosmopol, och både tekniker och spårhundar har arbetat på platsen under natten skriver tidningen.

Läs även: Illegala migranter får gruppstryk efter massvåldtäkten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag