17-åring misshandlades av maskerat gäng – skallskador och sönderslagna tänder

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 25 jan 2020 2020-01-25
E-post 1991

SOLLENTUNA På kvällen lördagen den 18 januari blev 17-årige Gustav Polbring oprovocerat misshandlad av ett tiotal maskerade killar i det utsatta området Edsberg i Sollentuna utanför Stockholm, vilket Gustav berättar om i en intervju med Mitt i. 

Misshandeln började med att Gustav fick en spark i ryggen vid bankomaten i Edsbergs centrum. När han försökte gå iväg kom ett gäng på tio killar.

– Då hade de dragit på sig masker och så började de sparka och slå, fem eller sex av dem, berättar Gustav för Mitt i.

Läs även: Misshandeln filmas när han sparkas i huvudet

Gänget stod i en ring runt Gustav och slog och sparkade på honom. När hans flickvän försökte få dem att sluta blev även hon sparkad.

– Jag vet inte ens vilka de är. De anklagade mig för att jag hade sagt grejer till dem, och att jag hade sagt grejer om deras mammor. Jag sa att det hade jag inte, men det hjälpte inte, säger Gustav.

Misshandeln avbröts när personal från Fritidsgården kom springande. Då sprang det maskerade gänget från platsen. Händelseförloppet ska ha tagit omkring 30 sekunder enligt Gustav.

Lyssna även på: Nyheter Idag-podden med Markus Allard:”Det är ju inte stake i dem som i Sonesson och Skånemoderaterna”

På akuten konstaterades att Gustav hade skallskador, sönderslagna tänder och muskelskador på ryggen, samt eventuellt en fraktur i ansiktet som måste opereras.

Misshandeln av Gustav utreds av polis.

– Jag kan inte säga något om det där, men jag kan bekräfta att vi fick larm om en misshandel i Edsberg vid den tiden i lördags, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna, till Mitt i.

Läs även: Ganmans utmaning till Moa Berglöf: ”Hon får 10 000 kronor om hon hittar något jag skrivit som är rasistiskt”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag