19-årige Ali döms till livstid för ”felskjutning”

Bild: Polisen
  • Tisdag 2 jan 2024 2024-01-02
E-post 0

Ali Said, 19, döms till livstids fängelse för mordet på en 19-årig student i en så kallad ”felksjutning” i Landskrona förra året, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Det var den 14 maj förra året som Said, iklädd mörkblå regnjacka, svarta mjukisbyxor och munskydd, kom fram till 19-åringen, som befann sig utanför en livsmedelsbutik med några vänner.

Said tog fram en pistol och öppnade eld. 19-åringen försökte springa från platsen men föll till marken, och Said avlossade flera skott på honom när han låg på marken.

Minst fem skott träffade 19-åringen, och tingsrätten skriver i sin dom att gärningen inte kan ”beskrivas som annat än en ren avrättning”.

Mordet skedde i närheten av en restaurang där många människor, däribland barn, befann sig, och den egentliga måltavlan för skottlossningen var en annan person än den mördade 19-åringen.

Ali Said var på rymmen från ett Sis-hem vid tillfället, och ringde efter mordet till personal på Sis-hemmet och sade att han hade varit på ”festen” men att ”fel person kom på festen”.

Även en 21-åring döms till sju års fängelse för medhjälp till mord då han hade ordnat en bostad åt Ali Said under tiden som han var på rymmen från Sis-hemmet.

I januari 2022 slopades den tidigare straffrabatten för unga mellan 18 och 20 år vid allvarlig brottslighet.

Läs även: Rekordmånga oskyldiga ihjälskjutna i gängkrig

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag