19-åring erkänner bilsläpningarna i Malmö – Släpptes i frihet av åklagare

Foto: Privat
Conny skadade foten efter en "bilsläpning". Foto: Privat
  • Fredag 18 aug 2017 2017-08-18
E-post 2791

MALMÖ Trots att en 19-årig man erkänt att han är skyldig till att gripa tag om fotgängare och släpa dem efter sin bil har han släppts i frihet av åklagare. – Jag gjorde bedömningen att det inte fanns någon återfallsrisk, säger åklagare Fredrik Jönsson till Aftonbladet.

Tidigare har Nyheter Idag berättat när 28-årige Conny blev släpad efter en bil i Malmö. Det började med att personer i en bil frågade honom om vägen och när de skulle tacka för hjälpen ville de skaka hand med Conny. Då höll de fast honom och började köra iväg med bilen, varpå han släpades efter fordonet.

– De tog fast i hela armen på mig och sedan körde de iväg, säger han till Nyheter Idag.

Han fick en fraktur i foten och flera skrapsår på kroppen samt slog i huvudet. Efter händelsen blir han sjukskriven i tre veckor. Och Conny är långt ifrån ensam om att råka ut för samma öde. Polisen känner till totalt sju fall av så kallade ”bilsläpningar”, tre i Malmö och fyra i Lund.

Nu har polisen lyckats identifiera i vart fall en gärningsman, en 19-åring som erkänner i förhör. Efter att han erkänt har åklagare beslutat att släppa mannen i frihet, istället för att hålla häktningsförhandlingar som från början var planerat.

– Jag gjorde bedömningen att det inte fanns någon återfallsrisk, säger åklagare Fredrik Jönsson till Aftonbladet.

Åklagaren berättar också för Aftonbladet att det kan finnas fler gärningsmän till bilsläpningarna och att fler gripanden kan vara att vänta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag