324 M-politiker vill att partiet tar makten med hjälp av SD

M-ledaren Ulf Kristersson. Foto: Flickr
  • Tisdag 18 sep 2018 2018-09-18
E-post 1286

SVERIGE Expressen har frågat folkvalda Moderatpolitiker om de tycker att M ska ta makten med hjälp av Sverigedemokraterna. Av de som har svarat säger en majoritet ja.

Expressen skickade ut frågan till 4 299 förtroendevalda inom Moderaterna från hela landet. Av de 609 som svarade tyckte en majoritet, 324 politiker, att ”M ska ta makten med hjälp av SD-förhandlingar om det krävs”.

En av de som har gått ut och tydligt pläderat för samtal med SD är den tidigare M-partiledaren Ulf Adelsohn.

”Om jag satt i riksdagen nu skulle jag tala med ALLA. Jag delar sannerligen inte vänsterns syn på Cuba och Venezuela eller deras ovilja göra upp med sitt förflutna, men för den skull kan jag tala med dem”, skriver Adelsohn på Facebook och fortsätter:

”Så i himmelens namn strunta i åsiktskorridoren, som bara tillåter samtal till vänster, låt dem skrika ett tag, och uppträd som vuxna och självständiga människor och tala med alla.”

”Har inte 18 procent fascister i riksdagen”

Expressen frågar honom om han hade fört samtal med SD om han varit partiledare idag.

– Det vet jag inte om jag hade gjort. Men jo, jag hade kanske sagt att jag ville samtala med SD ändå… någon gång måste detta sluta. Vi har inte 18 procent fascister i riksdagen, även om jag är helt övertygad om att det finns motbjudande sverigedemokrater så är långt från alla det, säger Ulf Adelsohn.

Christian Sonesson, kommunalråd i Staffanstorp som har öppnat upp för samarbete med SD i sin kommun, tror att M och SD till slut kommer att prata med varandra på riksplanet också.

– Jag tycker att det är uppenbart att vi ska göra allt som krävs för att få igenom så mycket moderat politik som möjligt. Och det finns ju också frågor som SD och M ligger nära varandra i, som migrationspolitiken och kriminalpolitiken. Åtminstone där bör man kunna samarbeta i kammaren och i utskotten, säger Sonesson till Expressen.

Läs även: ”Finns en ganska stor tyst andel inom partiet som tycker som jag”: Christian Sonesson (M) om samarbete med SD

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag