35-årig afghan ”grät hejdlöst” på planet till Kabul – slapp utvisning

Foto: Flickr
  • Måndag 16 jul 2018 2018-07-16
E-post 4464

GÖTEBORG Tidningen Dagen rapporterar att en 35-årig afghan skulle skickas tillbaka till sitt hemland på lördagen. Utvisningen stoppades dock – enligt uppgifter för att mannen ”grät hejdlöst”.

Dagen berättar om Hossein Muhammadin, en 35-årig man från Afghanistan som har sökt asyl men fått avslag och utvisningsbeslut. Muhammadin säger sig vara en kristen konvertit, men myndigheterna tror inte på honom och har därför bestämt att han ska skickas hem.

På lördagen skulle han flygas till Afghanistans huvudstad Kabul, men flygningen avbröts innan planet hann lyfta från marken. Anledningen var – enligt en vän från den pingstförsamling Muhammadin tillhör – att han mådde för dåligt.

– Vi tror att det var panikångesten som han drabbades av på planet. Han grät hejdlöst och ropade så de fick lyfta honom av planet, säger vännen Rolf Wernersson till Dagen.

Andra gången utvisningen misslyckades

Afghanen har nu skickats tillbaka till förvaret i Kållared utanför Göteborg. Hans vänner från pingstförsamlingen kommer att göra vad de kan för att han ska få en ny asylprövning.

– Idag ska vi försöka luska reda på något vi kan göra för att han ska få stanna. Kanske kan vi använda hans dåliga mående som en ny omständighet, säger Rolf Wernersson.

Dagen berättar att man även i april skulle utvisa Hossein Muhammadin, men att det försöket också fick förhinder av oklar anledning. Han har överklagat sitt avvisningsbeslut ett flertal gånger.

Läs även: ”Jag ska döda så många jag kan”: Man med utvisningsbeslut hotade Migrationsverkets personal

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag