51-åring överklagar häktning för att ha mördat sin familj

Foto: Faksimil
Foto: Faksimil
  • Tisdag 25 jul 2017 2017-07-25
E-post 2

GÖTEBORG Den 51-årige man som under helgen häktades för mordet på sin fru och sina tre barn i Gårdsten i Göteborg förra veckan har överklagat häktningsdomen mot honom. Mannens advokat vill att Hovrätten i Västra Sverige prövar tingsrättens beslut.

51-åringen hävdar att han inte var i närheten av hemmet där hans familj hittades mördad. Istället ska han ha befunnit sig två-tre mil bort. Enligt den överklagan som 51-åringens advokat Poly Jensell lämnat in till domstolen finns det flera av varandra oberoende vittnen som bekräftar att mannen inte var hemma vid mordet.

Advokaten anför vidare att det inte finns någon bevisning som knyter hans klient till brottsplatsen vid tiden för morden eller till eventuella mordvapen. Därför anser Jensell att 51-åringen inte kan anses ens skäligen misstänkt, än mindre på sannolika skäl misstänkt för fyra mord.

Den 51-årige mannen misstänks under natten till torsdagen först ha knivmördat sin fru och parets tre barn för att därefter tända eld på lägenheten. Motivet kan enligt medieuppgifter delvis sökas i att familjen hade stora och växande skulder, bland annat tiotusentals kronor i obetalda hyror. Enligt Aftonbladet skulle familjen vräkas samma dag. Det var låssmeden som var på plats, tillsammans med bostadsbolaget och kronofogden, som upptäckte att det brann.

Den fyrdubbelt mordmisstänkte mannen är enligt domstolshandlingarna medborgare i Bosnien och Hercegovina.

SE ÄVEN: Man anhållen för mord på kvinna och tre barn i Göteborg

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag