Afghan slet håret av läkare

Foto: Patrik Svedberg
  • Måndag 10 apr 2023 2023-04-10
E-post

En 29-årig afghansk medborgare åtalas som misstänkt för att ha misshandlat sin läkare, en kvinna i 40-årsåldern, genom slag och genom att ha slitit av henne delar av håret, rapporterar Expressen.

Det var i mars i år som 29-åringen satt i ett samtalsrum tillsammans med läkaren och en av hennes kollegor. Plötsligt gick 29-åringen till attack mot läkaren, som han kastade ned på golvet. Han satte sig på henne och började misshandla henne genom slag, och genom att slita av hennes hår, enligt åtalet.

Läs även: Flickor i tioårsåldern misshandlade av killgäng

– Jag vet inte, för att hon var närmst till mig. Jag har ingen klar minnesbild från den stunden, säger 29-åringen i förhör om varför han angrep läkaren.

Under attacken slet 29-åringen av läkaren så mycket hår att hon  fick en kal fläck på åtta gånger åtta centimeter på huvudet. Hon hade även blåmärken och ett sår på läppen samt vätska vid lungor och hjärta efter angreppet.

29-åringen åtalas för grov misshandel samt stöld, den senare åtalspunkten på grund av att han tidigare har stulit en jacka på NK i Stockholm. 29-åringen erkänner stöld men nekar till misshandel.

Han hävdar i förhör att det var han som attackerades av psykiatrins personal, och säger samtidigt att han inte minns händelsen tydligt.

– Jag hade ingen avsikt att skada personalen. Jag var i en psykos, säger han i förhör.

Åklagaren yrkar på utvisning för mannen, som släppts på fri fot i väntan på rättegång.

Läs även: Våld och hot mot ambulanspersonal ökar kraftigt

Läs även: Knarkande kirurg döms till flera års fängelse

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag