Aftonbladet hånar hemmafruar: ”Blåsta våp”

Bild: Alyson McPhee/Unsplash
  • Tisdag 30 maj 2023 2023-05-30
E-post

Är unga kvinnor som föredrar att vara hemmafruar framför att lönearbeta ”blåsta våp”? Ja, om man får tro Aftonbladets ledarskribent Stina Pettersson, som i en ledarkrönika på tisdagen beklagar sig över den högervridna unga generation som ”vägrar älska den statliga feminismen”.

I krönikan frågar sig Pettersson hur det har ”uppstått ett pinsamt hemmafruideal som förkastar yrkesarbete som vägen till lycka”, vilket hon kopplar samman med högervriden ungdomsgeneration.

”Handlar det rentav om en generation av blåsta våp?” frågar sig Pettersson, för att i nästa andetag svara ”ja” på samma fråga.

I den krönika som följer menar Pettersson att det hela i grund och botten handlar om ”nittiotalskrisen och åtstramningar i välfärden”, då denna försämrade villkoren för personal i förskolan.

Avslutningsvis skylls det hela på sittande regering, som ”väljer att snåla med välfärden” vilket innebär att förskolan blir ”till ett nedskärningshelvete för barn med föräldrar som behöver jobba mycket”.

Läs även: Aftonbladets kulturchef: Hatdrev och Twitterfusk avgjorde valet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag