Åkesson efter polismordet: ”Nästa år avgörs ett av de viktigaste valen i svensk politisk historia”

Jimmie Åkesson. Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)
  • Tisdag 6 jul 2021 2021-07-06
E-post

Med anledning av mordet på en polis i Biskopsgården i Göteborg skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att ”mångkulturalismen och massinvandringen har misslyckats kapitalt, den har splittrat och förstört vårt land” i en debattartikel i Expressen.

Den 17-åring som har häktats misstänkt för polismordet har tidigare dömts till ett års sluten ungdomsvård för ett mordförsök , och Åkesson menar att Socialdemokraterna ”är direkt ansvariga för det hånfullt milda straff som möjliggjorde nämnda polismord”.

Läs även: Misstänkte polismördaren häktad

Trots detta är S ”i vanlig ordning snabba med att låtsas signalera handlingskraft, med svulstiga ord och bistra miner” skriver Åkesson, som även undrar om det är ”någon som går på det?”.

”I sju år har de regerat och i sju år har vi noterat att utvecklingen stadigt gått åt helt fel håll” skriver Åkesson och fortsätter: ”Sverige har inte fått mindre brottslighet, vi har fått mer, grövre och i vissa hänseenden en ny typ av brottslighet.

Enligt Åkesson har dagens kriminella ”en helt annan syn på grundläggande människovärde” där ”de outtalade gränser som tidigare fungerat som en stötdämpare mot de värsta övertrampen har suddats ut.”

Åkesson menar att Sverige inte ska ”vara ett land där förhärdade brottslingar mer eller mindre ostraffat kan begå brott och efter en kort riskbedömning beröva andra människor livet utan att blinka” och att ”brottslingar ska i första hand straffas, inte vårdas och rehabiliteras”.

Han tillägger även att utländska brottslingar ska utvisas från Sverige, och att ”situationen i hemlandet” för en dömd, utländsk mördare är ”en helt ointressant detalj” som inte ska förhindra utvisning”.

”Oppositionen är nu redo att ta sig an det mödosamma arbete som väntar efter vänsterliberalernas kaospolitik” skriver Åkesson vidare, och avslutar med att konstatera att ”nästa år avgörs ett av de viktigaste valen i svensk politisk historia”.

Läs även: Löfven efter polismordet: ”Arbetat mycket målmedvetet med att öka tryggheten”

Läs även: Löfven försöker bilda ny regering – trots krav från C som MP inte accepterar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag