Åkesson och Andersson attackerades på krogen: ”Såg på hennes utseende att hon inte röstade på SD”

Bild: Tommy Winterskiöld Vestlie/CC BY 2.0/Poltikerveckan Almedalen/CC BY-SA 2.0
  • Lördag 9 dec 2023 2023-12-09
E-post

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och näringsutskottets ordförande Tobias Andersson attackerades med spott och öl på krogen Park Lane i Göteborg på torsdagen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Åkesson och Andersson ska ha attackerats vid två tillfällen: Först av en kvinna som spottat, sen av en kvinna som kastat öl. Polisen bekräftar för GP att man haft två ”incidenter” på Park Lane, men inte vilka som utsatts.

– Då är det en person som misstänks ha utsatts för brott i samband med ett privat besök, säger polisens presstalesperson August Brandt till GP.

Två anmälningar, mot två olika personer, har upprättats.

Tobias Andersson säger till GP att han såg hur en kvinna stirrade ”lite obehagligt” på SD-ledaren, och att han därför ställde sig emellan. Då ska kvinnan ha spottat.

– Man såg på hennes utseende att hon inte direkt röstade på SD, säger Andersson.

När en annan kvinna sedan kastade en öl mot SD-topparna och deras sällskap ska Säpo ha ingripit.

”En situation ska ha uppstått där Tobias Andersson, som var i Åkessons sällskap, blev trakasserad av två personer. Säpo ingrep och hanterade situationen rådigt”  skriver SD:s presschef Oskar Cavalli-Björkman till GP.

Läs även: Fler vill se Åkesson som statsminister än Kristersson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag