Åkesson och Jan Emanuel åker på turné

Bild: Privat / SD
  • Söndag 3 apr 2022 2022-04-03
E-post 909

SVERIGE SD-ledaren Jimmie Åkesson ska ut på en samtalsturné tillsammans med entreprenören och socialdemokraten Jan Emanuel Johansson, rapporterar TT.

Turnén kommer att äga rum under april med start på tisdag, med nedslag i Malmö, Göteborg och Stockholm. Åkesson och Johansson ska snacka politik under parollen ”Det sunda samtalet”. Det ska ske i barmiljö med gäster på plats.

– Jan Emanuel är ju en unik sosse på det sättet att han också är kapitalist och har det perspektivet. Det blir väldigt intressant att diskutera exempelvis vinster i välfärden med honom. Men mycket kommer nog att handla om hur vi och Jan Emanuel ser på socialdemokratin i dag. Jag vet att många brukar fråga hur han fortfarande kan vara medlem i Socialdemokraterna, säger Åkesson till TT.

Jan Emanuel, som beskriver sig som konservativ vänster, tror att turnén kan bli givande.

– Jag tror på dialog framför tystnad och främst dialog framför konflikt. Ska man kunna lösa någonting och mötas måste man prata med varandra. Att inte debattera med Sverigedemokraterna och låtsats som att de inte existerar, det är ett beprövat knep och det har gått sådär, måste man ändå säga.

Läs även: Jan Emanuel ingrep mot klimataktivister: ”Miljömuppar”

Läs även: Jan Emanuel vill bli S-partiledare: ”Finns en intern opposition”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag