Åkessons kupp under Almedalen: Släpper bok om det moderna folkhemmet på S-dagen

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 26 jun 2018 2018-06-26
E-post 908

SVERIGE Under Almedalen kommer Jimmie Åkesson släppa en bok som hävdar att SD är de sanna arvtagarna till folkhemsidén. Boken kommer att släppas under Socialdemokraternas dag.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer släppa en bok på Socialdemokraternas dag i Almedalen. Boken är, enligt Åkesson, ett långt debattinlägg om varför Sverigedemokraterna är de riktiga arvtagarna till det svenska folkhemmet, uppger Expressen.

– SD är den naturliga arvtagaren till den folkhemsidé som dagens socialdemokrater förkastat till förmån för splittring och segregation, hävdar Åkesson enligt Expressen.

Från början hade Åkesson tänkt skriva en verklighetsbaserad fiktion men insåg att det skulle bli ett för svårt projekt. Boken som släpps under Almedalen kommer istället handla om Åkesson visioner för Sverige.

Det mesta i den här boken är rent tyckande, beskrivningar av vår vision, av hur det svenska samhället skulle se ut om jag och Sverigedemokraterna fick styra, idéer om hur vägen dit kan se ut. Vad driver oss? Vilka är mina egna drivkrafter? Vilka erfarenheter har format mina värderingar? Det är således ingen akademisk avhandling, jag skriver från hjärtat”, uppger Åkesson enligt Expressen.

I boken hävdar Åkesson bland annat att han varit en nationalist sedan tonåren och att nazism aldrig kan vara nationalistiskt eftersom den är antidemokratisk, rasistisk och imperialistisk.

Åkessons ambition är att skapa en debatt om vem som egentligen förvaltar folkhemsidén, därför släpps boken under Socialdemokraternas dag. Åkesson vill att partierna ska gå ihop och börja bestämma vad som ska diskuteras, istället för att media alltid ska styra över debatten.

LÄS ÄVEN: Unik Sentiomätning: Flest anser att Jimmie Åkesson vore bästa statsministern

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag