Åkte fast för förfalskat vaccinintyg – mördade sin familj

Bild: Public domain.
  • Lördag 11 dec 2021 2021-12-11
E-post

BERLIN En lärare sköt sin hustru och sina barn för att sedan begå självmord. I sitt självmordsbrev skriver mannen att han förfalskat ett vaccinintyg åt sin hustru, men att detta hade upptäckts. Mannen var därför rädd för att de skulle förlora vårdnaden om sina barn, och tog därför livet av hela familjen.

Den 40-åriga läraren, känd endast som Devin R, hittades på lördagen död tillsammans med sin jämnåriga hustru Linda och tre barn i sitt hem i Senzig utanför Berlin. Döttrarna var i åldrarna fyra, åtta och tio, rapporterar Reuters.

Läs även: Ville ha covidpass – försökte vaccinera fejkarm

I ett långt självmordsbrev beskrev mannen hur han hade förfalskat ett vaccinintyg åt sin hustru som jobbade på ett närliggande universitet. Men hustruns arbetsgivare hade fått kännedom om förfalskningen.

Paret fruktade därför att de skulle arresteras under Tysklands coronalagstiftning och förlora vårdnaden av sina barn, säger åklagaren Gernot Bantleon för Reuters.

Polisen larmades till huset sedan vittnen sett livlösa kroppar i familjens hus, uppger åklagare.

Tragedin sker mot bakgrund av att Tyskland har infört hårdare restriktioner för att stoppa den ökande smittspridningen i landet.

Läs även: Ville bli immun – dog efter coronafest

Läs även: Rapstjärna i blåsväder – påstår att bekants testiklar svällde upp av vaccin

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag