Ville bli immun – dog efter coronafest

Bild: Public domain.
  • Torsdag 25 nov 2021 2021-11-25
E-post

En 55-årig man har avlidit av covid-19 i Österrike efter att ha deltagit i en coronafest med syfte att smittas av viruset, rapporterar Metro UK. Festen ägde rum i södra Tyrolen i norra Italien, och flera personer förutom den avlidna mannen ska ha lagts in på sjukhus.

I Italien kan man få godkänt covidpass om man har naturlig immunitet efter att ha genomgått sjukdomen, och myndigheterna tror att den avlidna mannen är en vaccinmotståndare som var ute efter godkänd status som immun.

Läs även: Ledde coronademonstrationen – vill sjunga segersånger med Danny Saucedo

Covidpassen krävs för att arbeta, åka långdistanståg, flyga eller besöka offentliga platser som museum, restauranger och biografer i Italien.

Passen gäller i 12 månader för vaccinerade och 6 månader för de som utvecklat immunitet efter sjukdom, och mannen som avled ska ha arbetat på andra sidan gränsen i Italien, vilket man tror var motivet till att han ville ha ett godkänt pass utan att vaccineras.

Minst tre andra människor, inklusive ett barn, ska ha lagts in på sjukhus i Sydtyrolen efter att ha deltagit i coronafester.

–  Flera doktorer har beskrivit fall av patienter som erkänt att de smittats med flit. De gör detta för att utveckla antikroppar, och få godkänt covidpass utan vaccinering, säger Patrick Franzoni från anti-covidenheten i Sydtyrolens provinshuvudstad Bolzano.

Läs även: Tidslinje – så spreds corona i Sverige: ”Prestige är en av våra dödliga synder”

Läs även: Här är medierna som avfärdade labbteorin om coronavirusets ursprung

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag