Äldre kvinna rånad av svartklädd duo i omtalade Dalaberg

Foto: Google Maps
  • Måndag 15 feb 2021 2021-02-15
E-post 226

UDDEVALLA En kvinna i 75-årsåldern rånades tidigt på söndagskvällen av två svartklädda personer på en adress i stadsdelen Dalaberg i Uddevalla. 

Läs även: Uppgifter: Storbråk i Uddevalla mellan somaliska och arabiska grupperingar

Polisen fick larm klockan 17.40 på söndagen om att en kvinna i 75-årsåldern rånats vid Lillbräckegatan i stadsdelen Dalaberg.

Två svartklädda personer hade knuffat in henne i en hiss och sen tvingat till sig hennes mobiltelefon och bankkort. Därefter sprang de från platsen.

Polisen sökte efter rånarna med hund men ingen är gripen. Kvinnan har inte fått någon fysisk skada uppger polisen. En polisanmälan om rån har upprättats.

Området Dalaberg är ett segregerat område med en stor andel invandrare och problem med kriminalitet och sociala slitningar. Något som blev känt för en större publik 2018 när journalisten Joakim Lamotte besökte området för en livesändning och blev attackerad av bråkmakare.

Läs mer: ”Sluta filma och gå härifrån” – Joakim Lamotte möttes av bråkmakare och flaskkastning när han livesände i Uddevalla

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag