Alex Schulman totalhånas på Twitter efter attacken på Springare

Dubbla budskap från Schulman? Foto: Nyheter Idag samt faksimil Twitter
  • Söndag 19 mar 2017 2017-03-19
E-post 3897

SVERIGE ”Dags att sparka Peter Springare” skriver Alex Schulman med anledning av att Springare uttryckt att han vill ”förinta alla vänsterextrema journalister som förpestar debatten”. Men Schulman har själv tidigare skrivit att han vill ”utrota” flera olika ”människotyper”. ”Se det unika ögonblicket en vätebomb möter ett glashus”, kommenterar Hanif Bali på Twitter.

Örebropolisens brottsutredare Peter Springare är återigen i hetluften efter en Facebookstatus. Efter att han använt ordet ”förinta” i en text där han är djupt kritisk till vad han kallar ”vänsterextrema journalister” har kritiken mot honom varit stor i medier.

”Det säger sig ju självt, att vi inte kan ha en polis i Sverige som pratar om att utplåna andra människor. Jag hade gärna sett honom stå till svars för sina uttalanden, för fanns ju en del saker man var nyfiken på, man ville ha förtydliganden från Springare här: Vilka är dessa vänsterextrema journalister du pratar om? Och på vilket sätt ska du förinta dem?” undrar Schulman i en text publicerad i Expressen.

Men för bara några dagar sedan delade Schulman en annan text som han författat och som publiceras i Expressen. I en tweet, där han länkar till sin text, skriver han: ”En servitör som frågar: ’Vad är vi sugna på idag då?’ och 7 andra människotyper som borde utrotas”.

En som uppmärksammar att Schulman själv för bara några dagar sedan argumenterade om att ”utrota” olika ”människotyper” är riksdagsledamoten Hanif Bali. Och Bali skräder inte ordet när han pekar ut Schulmans hyckleri.

”Se det unika ögonblicket en vätebomb möter ett glashus”, skriver Bali på Twitter.

Tidigare under dagen kunde Nyheter Idag berätta att Peter Springare kommer sluta skriva sina uppdateringar på Facebook. Istället blir han, tillsammans med Katerina Janouch, krönikörer på Nyheter Idag. Det betyder att Springares framtida uppdateringar kommer publiceras på Nyheter Idag istället.

För att följa Peter Springares uppdateringar framöver rekommenderar vi att du gillar Nyheter Idag på Facebook, om du inte redan gör det!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag