Alexandra, 22, var ensam personal på asylboendet när hon knivmördades

Foto: Åbyvägens hotellrum/Privat
  • Tisdag 26 jan 2016 2016-01-26
E-post 855

MÖLNDAL 22-åriga Alexandra Mezher arbetade ensam på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal när hon igår morse knivskars till döds, skriver GT. – Vad vi känner till var det bara en personal på plats, bekräftar polisens presstalesman för Nyheter Idag.

När polisen strax före klockan åtta igår morse kommer till Åbyvägens hotellrum i Mölndal, som sedan ett par år tillbaka används som boende för ensamkommande flyktingbarn, möts de av en obehaglig syn. En ung 22-årig tjej är svårt knivskuren och blöder kraftigt medan två män har brottat ned en tredje.

– Det är två personer som är boende på det här boendet, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till Nyheter Idag.

Så det var flyktingbarnen själva som övermannade mördaren?

– Ja.

Den svårt skadade kvinnan visar sig senare vara 22-åriga Alexandra Mezher som under söndagskvällen lämnats ensamt ansvarig för boendet. Det var alltså hon som skulle ta hand om det tiotal unga män som bor där och avstyra eventuella bråk och konflikter.

– Vad vi känner till var det bara en personal på plats och det var hon flickan som sedermera avled, säger Fuxborg.

Alexandras familj kommer ursprungligen från Libanon och de är nu mycket kritiska till hur den svenska invandringspolitiken sköts. Under gårdagen pratade de mycket om asylkaoset, alla nya asylsökare som kommer och de många överfulla och trånga boendena.

– Det är de svenska politikernas fel att hon är död, säger en av hennes kusiner till GT.

Nyheter Idag har sökt representanter för asylboendets ägare för en kommentar.

Se även:
22-årig kvinna knivskars till döds på asylboende i Mölndal

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag