Ali Esbati (V): ”Många män med nazistiskt utseende i Visby”

Foto: Twitter / Gabriel Liljevall
  • Måndag 2 jul 2018 2018-07-02
E-post 1734

VISBY Vad menas egentligen med ett ”nazistiskt” utseende? Den frågan har flera ställt sedan riksdagsledamoten Ali Esbati (V) klagade på den utseendemässiga karaktären hos besökarna av årets Almedalsvecka. Nyheter Idag ringde upp honom för en kommentar.

Måndagen är Vänsterpartiets dag i Almedalen, och på plats för att representera partiet är bland andra riksdagsledamoten Ali Esbati. Men den folkvalde 41-åringen är inte helt nöjd med tillvaron på Gotland – på Twitter beklagar han sig över hur särskilt männen ser ut.

Många har reagerat på Esbatis tweet och undrar vad han menar med ett ”nazisiskt” utseende. De undrar också om ett sådant uttalande om människors utseende är värdigt en riksdagspolitiker. Esbati ger dock inga klara svar. När Nyheter Idag ringer upp honom vill han inte ge några kommentarer alls.

– Jag tänker att jag har inte något riktigt skäl att prata med dig. Tack, säger Ali Esbati och lägger sedan på luren.

Vänsterpartisten har tidigare varit i ropet för att ha kallat Göteborgs-Postens liberala ledarskribent Alice Teodorescu för en av flera ”högerextrema hetsanförare”. Även det uttalandet gjorde han på Twitter, och efteråt frågade vänstertidningen ETC om han tyckte att han någonsin gått över gränsen på sociala medier.

– Det är klart att det finns många gånger när jag tänker att det kanske var onödigt det jag skrev. Det tänker jag rätt ofta. Jag lägger ju inte ner samma tid på en tweet som på en debattartikel och hastigheten gör ju att det inte alltid blir helt perfekt, svarade Esbati.

Läs även: Esbati backar Sima: Kallar Teodorescu, Arpi och Hakelius för ”högerextrema hetsanförare”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag