Esbati backar Sima: Kallar Teodorescu, Arpi och Hakelius för ”högerextrema hetsanförare”

Alice Teodorescu (t.v) och Ali Esbati (t.h). Foto: Nyheter Idag samt CC Gabriel Liljevall.
  • Söndag 28 maj 2017 2017-05-28
E-post 1525

STOCKHOLM GP:s ledarskribent Alice Teodorescu är en av flera ”högerextrema hetsanförare”. Det menar riksdagsledamoten Ali Esbati (V) som tar Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima i försvar efter att Sima, felaktigt, anklagat Alice Teodorescu, Ivar Arpi och Johan Hakelius för att ”uppmana till hat och krig” mot islam.

Trots en massiv kritik mot Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima efter att hon felaktigt anklagat tre borgerliga debattörer för att ”uppmana till hat och krig” mot islam, får hon stöd från Vänsterpartiets riksdagsledamot Ali Esbati. I en tweet, där han länkar till Alice Teodorescus Twitter, kallar han de tre debattörerna ”högerextrema hetsanförare”.

Tweeten är ett indirekt stöd till Jonna Sima som befinner sig i blåsväder efter felaktiga påståenden om Arpi, Teodorescu och Hakelius. Samtliga debattörer har på olika sätt kommenterat terrordådet i Manchester och gör poängen att man måste få lov att vara arg över det islamistiska dådet som krävt 22 oskyldiga människors liv.

Trots Simas påstående har hon inte kunnat visa att någon av de tre utpekade debattörerna uppmanat till hat och krig” mot islam.

Tidigare under söndagen berättade Nyheter Idag att Teodorescu överväget att anmäla Sima för förtal. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi är tveksam till om en anmälan om förtal hjälper, däremot hoppas han att oseriösa debattörer inte får utrymme i den offentliga debatten.

– Om någon ofta ljuger och blir påkommen med det kommer det påverka dennes trovärdighet. I bästa fall leder det till självsanering där seriösa debattörer inte ägnar sig åt förtal. Även om det kanske inte påverkar Jonna Sima, som återkommande smutskastar meningsmotståndare, sade Arpi tidigare till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag